Elke handelaar heeft een beroepsvereniging die de belangen van de handelaar kan, wil en durft te verdedigen nodig. Het is ook belangrijk om te overleggen met leveranciers, groothandels en de overheid. Net zoals jullie allen, hou ook ik veel ons ons beroep. Ondanks alle problemen die er toch wel zijn, kan ik het niet missen. Het kan echter eenvoudiger, beter … ook voor de consument. Die wordt vaak misleid door goedkope aanbiedingen die vaak ook nog eens onveilig zijn. Ik ben er van overtuigd dat we samen iets kunnen bereiken waar iedereen beter van wordt.


Ik ben Hans Van Malderen, geboren in 1980 dus 34 jaar jong. Sinds 5 jaar ben ik bezig met fietsenverkoop en herstellingen, een beroep gegroeid vanuit de passie voor de fiets. Ik richt me in hoofdzaak op de sportieve fietser. Voor mijn fietsenzaak ben ik 4 jaar account manager geweest bij Stassen/Heineken groep (bezoeken grossiers en horeca) en daarvoor heb ik een kleine 10 jaar ervaring opgedaan in een commerciële buitendienst.
Mijn motivatie om mee te werken aan de groepering rond fietsvakhandelaars vindt zijn oorsprong in de sterk veranderende markt. Dumpingprijzen en merken hebben een invloed op onze marges. Ik ben er van overtuigd dat er met een duidelijk signaal iets kan aan gedaan worden. Grossiers die een bepaald merk exclusief hebben, kunnen hierop wel degelijk een invloed uitoefenen. Iedereen wil tegenwoordig ook zijn graantje meepikken in de boomende fietsactiviteit maar weinigen doen inspanningen om een correcte service en vakkundige hersteldienst uit te baten (bv fietsen via kranten en noem maar op). De mentaliteit van de klanten wijzigt enorm en ook daar moeten we samen op inspelen. Op termijn zou er misschien een eigen merklabel van de groepering kunnen uitkomen, door de groepering zelf beheerd en ontwikkeld, waardoor we immuun zijn voor de dumpingprijzen.


De fietsbranche was mij compleet vreemd, maar als partner rol je er mee in en zie je dingen gebeuren in de branche die echt niet kunnen. Het is dus dringend tijd dat hier iets aan gedaan wordt. Zelf zal je mij niet aan fieten zien werken, dat laat ik over aan zij die daar verstand van hebben. Administratie - en computer werk doe ik met alle plezier.
Gemaakt met Mozello - de meest gebruiksvriendelijke websitemaker ter wereld.

 .